Rohkem kui poolel maailma elanikkonnast puudub võimalus tellida regulaarset prügiveoteenust, mille tulemusel tekkinud ebaseaduslikesse prügilatesse on kogunenud rohkem kui 40 protsenti kogu maailma heitmetest.

Kas poleks eskaleeruva globaalse prügikriisiga võitlemise huvides mõistlik hävitada maailma praht tulemägedes? Kas pole vulkaanid mitte otse kui looduslikud põletusahjud?

Tõenäoliselt pole lahendus niisama lihtne, selgitab saate SciShow juht Hank ülalolevas videoklipis.

Nimelt on vulkaanide kraatrid enamasti täidetud veega nagu väikesed mäestikujärved, ning jääda nende kõrvale ootama, millal laava purskama hakkab, oleks prügivedajaile ohtlik või suisa surmav. Prügišahti puurimine otse tulemäe magmakambrisse poleks palju turvalisem.

Tuhandete prügitonnide transportimine asustatud paikadest enamasti kaugel asuvate vulkaanide juurde oleks kulukas ning tooks mitmel pool kaasa elektrihinna tõusu, kuna maailmas on palju riike, kus elektrit toodetakse prügiküttega elektrijaamades.

Mitu YouTube’i kasutajat on temaatilistes videotes mõista andnud, et vedela laavaga kokku puutudes suur osa prügist kas plahvataks või paiskaks atmosfääri ohtlikke mürkgaase.