Hardisoni nägu põles rängalt 2001. aastal, kui hoone katus, kuhu ta oli sisenenud kadunud naist otsima, sisse varises. Otsitud naine oli tegelikult hoopis lähedal kalal, vahendab Associated Press.

Doonor oli 26-aastane New Yorgi kunstnik ja jalgrattasportlane David Rodebaugh, kes suri Brooklynis toimunud jalgrattaõnnetuses saadud vigastustesse. Tema ema andis loa näo kasutamiseks ja ütles haigla personalile, et Rodebaugh oli alati tahtnud tuletõrjuja olla.
David Rodebaugh

Rodriguez ütles, et tegemist oli kaugelt kõige ulatuslikuma eduka näosiirdamisoperatsiooniga siirdatud koe koguse mõttes.

Hardisonile tehti üle 70 operatsiooni, enne kui augustis viidi läbi kogu näo siirdamine, mis kestis 26 tundi.
Siirdatud nägu kattis Hardisoni kolba ja suure osa kaelast, kuid ei jätnud uuele näole arme, sest õmblus kulgeb kuklas.
Patrick Hardison
„Ma olin peaaegu täielikult pime. Ma nägin ainult natuke,“ tuletas Hardison meelde. „Lapsed jooksid karjudes ja nuttes minema, kui mind nägid. On hullemaid asju kui suremine. Ma arvasin aastaid, et suren sellisena, nagu ma olin, kui vigastada sain. Ma ei arvanud kunagi, et istun täna siin pärast näosiirdamist.“
Patrick Hardison enne õnnetust

Operatsioon andis Hardisonile uue näo, kolba, kõrvad, kõrvakanalid, teatas Langone’i meditsiinikeskus.

Praegu tehakse Hardisonile ulatuslikku füsioteraapiat, kuid loodetakse, et ta saab enne aasta lõppu koju.

Rodriguezi sõnul ei märka tavaline vaatleja Hardisoni näo juures lõpuks midagi kummalist.

„Ma harjusin, et mind vahiti kogu aeg, aga nüüd olen ma tavaline tüüp,“ ütles Hardison.

NY clinic announces world's most complex face transplant https://t.co/IrclyYFJ4z @AFP #INFOGRAPHIC BY @nwshearman pic.twitter.com/9AWPpOcvm5— AFPgraphics (@AFPgraphics) November 17, 2015