Igatahes viimase suure reflektorpaneeli paigaldamine on kindel märk sellest, et Hiinas Guizhou provintsi Pingtangi maakonnas rajatav hiigelsuur FAST-teleskoop on lähemal ajal valmimas.

Jutt on 500-meetrise apertuuriga sfäärilisest raadioteleskoobist (ingl k Five-hundred-metre Aperture Spherical Telescope ehk FAST), mille ehitamine algas 2011. aastal ja lubatud on seda valmis saada tänavuse aasta septembriks.

Isegi, kui maavälist elu selle abil tuvastada ei õnnestu, peaks kosmoses olema piisavalt muid raadiolaineid tekitavaid fenomene. Näiteks senine suurim, 305-meetrise apertuuriga Arecibo teleskoop Puerto Ricos on võimaldanud mõõta Merkuuri tiirlemisperioodi pikkust, tõestada neutrontähtede olemasolu, tuvastada esimesi binaar- ja millisekundi pulsareid, ühe pulsari uurimine viis ka üldse esimeste eksoplaneetide avastamiseni.

Vormiliselt on Hiina raadioteleskoobist suurem siiski Venemaal asuv RATAN-600, kuid see koosneb kokku 895-st palju väiksemast 2x7,4-meetrisest raadioreflektorist (mis koos moodustavad hiigelsuure raadioteleskoobi) 576-meetrises ringis ja on keskendunud Päikese aktiivuse uurimisele.