Antud juhul otsiti sobivamat teedeühendust üle Glomma jõe Oslo lähistel, laual oli 17 erinevat teevarianti. Arvutiprogrammiks, millega see töö ära tehti on Autodesk Infrastructure Modeler, ning seda programmi turustatakse ka Eestis.

Autodesk Infrastructure Modeler (sel aastal juba Autodesk InfraWorks 2014) tarkvara on kontseptuaalse disaini töövahend, mis aitab projekti inseneridel, transpordi- ja linnaplaneerimise spetsialistidel kokku panna, hinnata ning edastada taristute projekteerimise ettepanekud sidusrühmadele kiiremateks otsustusteks. Tegemist on linnataristute modelleerimise tarkvaraga, mis võimaldab planeerida ja teha eelkalkulatsioonid vajalikus mahus ning detailsuses, et kinnitada tegevussuunad, eelarve ja tööde ajakavad, vahendab www.arucad.ee.

Tarkvara peamised võimalused:

  • Taristu modelleerimine olemasolevate 2D CAD, GIS, raster ja 3D andmete põhjal, mis on koostatud näiteks AutoCAD Civil 3D tarkvaraga.
  • Linnataristute eelnõude tulemuslik juhtimine - erinevaid alternatiive saab koostada ja hallata ühes kompaktses mudelis.
  • Tõhusad kavandamise töövahendid - projekti kavandi saab välja joonestada otse loodavasse mudelisse.
  • Kavandatava taristu eelnõu saab käsitleda nüüd visuaalselt rikkaliku infomaterjali põhjal - kõrvutades projekti kavandeid, võimalikke alternatiive ja interaktiivseid stsenaariumeid.
  • Lihtne, samas turvaline ligipääs andmetele - mahukaid mudeleid saab salvestada, hallata ja avaldada nüüd Autodeski andmepilves, kasvõi Apple iPad või interneti brauserisse.
  • Eelprojekti dokumentatsiooni viimistlemiseks saate mudeli eksportida AutoCAD Civil 3D projekteerimistarkvarasse.