Ajakirjas Psychological Science avaldatud värske uuring viitab, et rikkuse mõju laste intelligentsusele mõjub üllatavalt varases eas: juba kaheaastaseid lapsi võrreldes on rikaste vanemate järeltulijad nende vaestest eakaaslastest intelligentsemad, vahendavad ERR Teadusuudised.

Eelnevad uuringud on näidanud, et erinevused rikastest ja vaestest peredest pärit laste puhul ilmnevad veel enne, kui lapsed hakkavad omandama formaalset haridust. Selleks, et teada saada, millises vanuses erinevused välja paistma hakkavad, kaasati Texase ülikooli professi Elliot M. Tucker-Drobi juhitud uuringusse 750 kaksikutega perekonda üle kogu Ameerika.

Laste vaimset võimekust testiti kahel korral: esimest korda, kui nad olid kümnekuused ja teisel korral, kui nad olid kaheaastased. Uuringu tulemused näitasid, et kümnekuused lapsed rikastest ja vaestest perekondadest omavahel intelligentsuse poolest ei erine, kuid järgmise 14 kuu jooksul avaldas rikaste perekondade lastele mõju miski, mis tegi nad vaestest perekondadest pärit lastest arukamaks. Teisel korral kaheaastaste vaimset võimekust testides said rikaste perekondade lapsed rohkem punkte.