Tema seisukoht oli resoluutne: laste arengut terveteks ühiskonnaliikmeteks takistab vanemate küündimatus armastada end ja oma perekonda, vahendavad ERR Teadusuudised.

Kõige parem, mida üks lapsevanem oma laste heaks teha saab, on mitte takistada nende arengut terveteks ja elurõõmsateks inimesteks kasvamisel. "Ma võin teile garanteerida, et kui te loobute laste kasvatamisest viisakateks ja hoolivateks inimesteks, siis nad kasvavad nendeks, hoolimata sellest, et te pole seda neile peale surunud," toonitas Juul.

"Kõik räägivad sellest, et lastele tuleb seada piire. Nad ei tea, et lastel on piirid. Õpetada tuleb seda, kuidas inimeste piire austada," kirjeldas Jesper Juul praegu väga levinud kuid eksitavat seisukohta. Selline arusaam on levinud tänu sellele, et eelnevad põlvkonnad on kasvatanud oma lapsi ilma nende arvamust kuulamata ja nende piire austamata. Laps, kelle piire vanemad ei austa kaotab eneseusalduses ning positiivses minapildis ega suuda täiskasvanuna ka oma laste piire kaitsta.