Lähenemisviis võimaldab aju struktuuri uurida kudesid kahjustamata ning varasemate meetoditega võrreldes selleks tunduvalt vähem aega kulutades, potentsiaalselt kiirendades mitmete ajutalitluse häiretest lähtuvate haiguste uuringuid, vahendavad ERR teadusuudised.

Teadlased on ajus erinevate valkude, rakkude ja närvijätkete tähistamisel näiteks helenduva värviga äärmiselt osavaks muutunud. Paraku hõlmas taoliselt esiletõstetud struktuuridest hiljem kolmemõõtmelise kujutise rekonstrueerimine või nende asukoha kindlaks tegemine organi üliõhukesteks viiludeks lõikamist. Asjaolu aeglustas uuringuid tunduvalt. Lisaks ei saa mitte kunagi välistada riski, et osa kudedest protsessi käigus kahjustada saab, rääkimata lahutusvõime langusest. Samal ajal pole aga ka teaduse hüvanguks annetatud ajude hulk piiramatu.

Õnneks pole probleemi lahendav H. G. Wellsi „Nähtamatust mehest“ tuttav kontseptsioon niivõrd kättesaamatu, kui arvata võiks. Koed muudavad läbipaistmatuks lipiidid. Raku membraane moodustavad biomolekulid, mis ka ajus tugistruktuurina rakendust leiavad ning elektrisignaalidel segamatult suhteliselt kaugele levida võimaldavad.