Lisaks sünnitavad kurvikad naised tõenäoliselt ka arukamaid järeltulijaid, vahendab Eesti Päevaleht Online Pittsburghi ja California teadlaste uuringut.

Teadlased uurisid 16 000 naist ja neidu ning avastasid, et volüümikad naised said kognitiivsust kontrollivates testides paremaid tulemusi. Tulemused olid seda paremad, mida suurem oli naise piha ja puusade ümbermõõdu vahe.

Uuringu autorite hinnangul on naise ümaruse ja tarkuse suhte põhjus puusadele kogunenud polstri rasvhapetes. Puusade rasvakihis on tõenäolisemalt kui mujal paljukiidetud omega-3 rasvhapped, mis võivad ergutada nii naise enda vaimseid võimeid kui ka raseduse ajal tema lapse omi.

Mehed reageerivad nii intelligentsele naisele kui võimalusele saada temaga intelligentne laps, kinnitavad Pittsburghi ja California ülikoolide teadlased.

Seevastu teised eksperdid ei ole uuringu tulemustega nõus. Rasva ja intelligentsuse sidet on teiste faktorite taustal raske näha, leiab Newcastle’i ülikooli õppejõud Martin Tovee.

„Ja nii palju kui meile ka meeldib mõte sellest, et mehed on huvitatud puusade ja piha suhtest, on see tegelikult meeste vaatamisnimekirjas üsna allosas,” leiab Tovee.