Business Insider vahendab, et putukad püsivad tihedalt koos ja moodustavad omanäolise vee peal püsiva moodustise seniks, kuni taas kuivale maale jõutakse. Texase A&M Ülikooli teadlaste hinnangul kannavad sellised parved kogu kolooniat, sealhulgas mune, tiibadega sipelgaid, töölissipelgaid, sipelgakuningannasid ja kõiki teisi sipelgatüüpe, mis ühte normaalsesse sipelgapessa kuuluvad.

Milles seisneb selliste sipelgate oht? Nad on kordades agressiivsemad kui tavaolukorras: kohe, kui nad mõne paadiga kokku juhtuvad puutuma, hüppavad sipelgad pardale ning hakkavad inimesi hammustama ja nõelama. "Sipelgad on vaja koheselt enda kehalt maha hõõruda, nende uputamine ei aita. Nende keha küljest eemaldamiseks ei aitaks tõenäoliselt isegi survepesur," hoiatavad Texase Ülikooli teadlased.

Lisaks sellele võivad putukad olla ohtlikud pärast seda, kui orkaani põhjustatud tulvaveed tagasi tõmbumas on: kuna putukad taasrajavad oma koloonia sinna, kuhu vesi nad parajasti kandnud on, võib see tähendada, et mitmed inimesed leiavad oma aias või majas sipelgakoloonia.

Kuid sipelgad ei ole ainus oht, mida tulvaveed peidavad. Lisaks sellele võib seal peituda madusid, alla kukkunud elektriliine ja isegi haiguseid. Ametivõimud soovitavad inimestel võimalusel veest eemale hoida.