Katse viidi läbi sedasi, et vaadeldi tuhande geimehe genoomi ehk kogu kromosoomikomplekti geneetilist materjali ja võrreldi seda 1200 heteromehe genoomiga. Avastati, et geide ja heterote DNA oli erinev kahes piirkonnas, geenide SLITKRK5 ja SLITKRK6 juures. Üks neist mängib olulist rolli aju arengu ja hormoonide tootmise juures ning võib olla seotud ka seksuaalse sättumusega. Teine geen on seotud kilpnäärme talitusega, mida on samuti uuringu autorite sõnul varem seksuaalse sättumusega seotud.

Samas hoiatavad teadlased hoiatavad, et ehkki geide ja heterote DNAs leiti kahes piirkonnas erinevusi, pole tulemused siiski midagi enamat kui pelgalt spekulatiivsed, kirjutab news.com.au. Siiski võivad tulemused kaasa aidata selle mõistmisele, kuidas niisugused eelistused kujunevad.

„Seksuaalsus on inimese elu põhiosa nii isiksuste kui ühiskonna tasandil,“ ütles uuringu juhtivautor Dr. Alan Sanders The Telegraphile. „On oluline, et me mõistaksime seksuaalse orientatsiooni kujunemist ja väljendumist.“

Sanders lisas, et praegune tulemus on siiski vaid esimene väike samm, millele võiksid järgneda mahukamad uuringud.

News.com.au toob lisaks välja, tTavaliselt kasutatakse sellistes uuringutes, mis DNAd mingi konkreetse omadusega seovad, suuremaid gruppe, sageli on neis enam kui 100 000 inimest. Seetõttu ütles Dr Nina McCarthy Lääne-Austraalia ülikoolist ajakirjale Cosmos, et niisuguste pisema valimiga uuringute tulemused on väiksema üldistusvõimega. Ta lisas, et kuna uuring viidi läbi eurooplastest meeste peal, ei ole võimalik päris kindlalt öelda, kas see laieneb ka naiste homoseksuaalsusele ega isegi seda, kas see mujal maailmas elavate meeste puhul kehtib. Ühesõnaga, kaugeleulatuvaid järeldusi ei tohiks teha.