Kui tavapäraselt on liigirohkuse poolest esikolmikusse mahtunud vaid rannikulinnad, siis tänavu tuli ootamatult pikim liiginimekiri hoopiski Tartust, kus osalejad said kirja 57 linnuliiki. Vähemalt poolsada linnuliiki vaadeldi veel Tallinnas (54), Haapsalus (53) ning Kärdlas (50). Kokku nähti-kuuldi ettevõtmise raames 91 erinevat loodusliku päritoluga sulelist, teatab Eesti Ornitoloogiaselts.

Kõige rohkem linnuliike (56) õnnestus vaadelda Tartus tegutsenud võistkonnal, koosseisus Riho Marja, Risto Mets, Margus Ots, Uku Paal ja Peeter Raudsepp. Kohatud lindude seas oli mitmeid ootuspäraseid rändlinde, nagu erinevad haneliigid, ristpart, sookurg, kiivitaja, merisk, põldlõoke, punarind ja metsvint. Kõige põnevamaks leiuks oli Tartus kohatud jõgivästrik, kes meie aladel on haruldane läbirändaja ning pesitseja.

Linnuvaatlejate jaoks pakuvad muidugi palju põnevust „ässad“ ehk linnuliigid, keda vaadeldi vaid ühes linnas. Seekordseteks ässadeks said:

Haapsalu: hüüp, väikepistrik, sookiur, hangelind
Kehra: nõmmelõoke
Kuressaare: merisk, kaelus-turteltuvi
Kärdla: rohukoskel, tõmmukajakas, põhjavint
Tallinn: soopart, punapea-vart, kuuse-käbilind
Tartu: tikutaja, värbkakk, jõgivästrik, hele-urvalind
Tõrva: hallpea-rähn, sabatihane
Viljandi: vesipapp

EOÜ tänab kõiki linnalinnuvaatlusel osalejaid!

Linnalinnuvaatlus toimub igal märtsikuu pühapäeval juba alates 2002. aastast. EOÜ linnuvaatluspäevade läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.