Imrani "nutitablett" koosneks neelatavast-seeditavast polümeerkestast, mille küljes on ka mikroskoopilised suhkrust valmistatud öönesnõelad.  Tema idee taga on sponsorina näha ka Google'i investeerimisüksust, vahendas Wall Street Journal.

Veel mõni aasta tagasi oleks selline tehnoloogia olnud ettekujuteldamatu, nüüd on aga tehnoloogia areng toomas lähemale just seda tüüpi ravimeetorieid. Mikroskoopilisi, nutikaid ja loodetavasti ka tõhusamaid.  

USA toidu- ja ravimiamet andis sel kuul loa kasutada juba mikroskoopilisi PillCam-e, mis suudavad liikuda soolestikus ja pildistada, et leida võimalikke haiguskoldeid. Juba varem oli lubatud ravimitele lisada seeditavaid sensoreid, mis hoiataks ravimikasutajaid võimaliku üleannustamise eest.

Mir Imrani tablette pole veel inimeste peal katsetatud, seega kasutamisluba nad niipea ei saa. Ka nende masstoodang eeldaks tohutut rahasüsti.  Ometi on Indiast pärit Imran juba tuntud sellega, et tema Silicon Valleys asuv InCube laboratoorium on tulnud turule enam kui paarikümne meditsiiniseadme ideedega, millest oma tosin on juba ka tegelikult töös. Tema käes on ligemale 300 patenti.