RSA Kindlustuse eestvedamisel on avatud ka eestimaalastele Facebookis lehekülg facebook.com/earthhourestonia, kus on võimalik liituda Earth Hour ülemaailmse aktsiooniga. Vaata ka: http://www.earthhour.org/.

“Rahvusvahelise kindlustusettevõttena tunnetame maailma kliimamuutuste mõju rohkem kui paljud teised organisatsioonid. Väärtustame erinevaid algatusi, mis aitavad vähendada indiviidi või organisatsiooni mõju keskkonnale,“ põhjendas RSA Kindlustuse Eesti juht Kaido Kepp ettevõtte tihedat seost Earth Hour projektiga, vahendab Roheline Värav.

“Kliimamuutusest tingitud üleujutused ja looduskatastroofid mõjutavad väga otseselt ka meie igapäevategevust. Jaapani katastroof on üks viimase aja kurvemaid näiteid looduslike jõudude võimsusest. Seetõttu on oluline, et igaüks meist panustaks kasvõi väiksel määral meid ümbritseva keskkonna säästmisesse,“ lisas Kepp.

RSA Kindlustus kutsub kõiki eestimaalasi üles 26. märtsil lahkudes oma töökohtadest ja kontoritest kontrollima, kas arvutid, valgustused ja muud elektriseadmed, mis ilmtingimata pidevat elektrivoolu ei vaja, on välja lülitatud. Samuti on oodatud kõiki kell 20.30 tunniks ajaks välja lülitama elektriseadmed oma kodudes.

RSA toetab ülemaailmset algatust ka omapoolse ettevõttesisese initsiatiiviga - kliima nädal. Ligi 22 000 RSA töötajat enam kui 32 erinevas riigis vähendavad Earth Hour nädala jooksul energia-, vee-, ja paberitarbimist ning reisimist, et aidata kaasa keskkonnasäästliku mõtteviisi levimisele.

WWF Earth Hour ootab aktsiooniga liituma ligi miljard inimest üle maailma ja avaldama veebilehel http://www.beyondthehour.org/ oma isikliku panuse keskkonna säästimisesse. Interaktiivselt veebilehelt on võimalik jälgida erinevate kontinentide ja riikide elanike lubadusi ning plaanitavaid tegevusi meie keskkonna kaitseks.

Earth Hour on 2007. aastal Austraaliast alguse saanud ülemaailmne üleskutse lülitada tunniks ajaks välja elektriseadmed, eesmärgiga juhtida tähelepanu jätkusuutlikule eluviisile tänapäevases keskkonnas. Algatuses on osalenud 128 riiki erinevatelt kontinentidelt ja maailma tunnustatuimad hooned nagu Sydney Harbour Bridge, Rooma Colosseum jt.

RSA ja globaalne keskkonnaorganisatsioon WWF jätkavad oma koostööd kolmeaastase partnerluslepingu alusel, mis põhineb ühisel nägemusel kliimamuutusi põhjustavate keskkonnaalaste riskidega võitlemisel. RSA koostöö WWF-iga põhineb nii rahalises toetuses kui ka RSA globaalse meeskonna vabatahtlike panuses. RSA Kindlustus tegutseb Eestis Codan Forsikring A/S Eesti filiaalina, kasutades RSA kaubamärki.

26. märtsil peetava rahvusvahelise Maa Tunni energiasäästu kampaania raames kustuvad ka tunniks ajaks Rocca al Mare ja Magistrali keskuste tuled. Kokku osalevad projektis kõik 34 Cityconi kontserni kuuluvat kaubandusekeskust Eestis, Leedus, Soomes ja Rootsis.
Keskuse haldusjuhi Peeter Põllu sõnul lülitatakse Rocca al Mare I korruse moegalerii koridoris üldvalgustus kolmandiku võrra hämaramaks. “Turvalisuse huvides ei lülitata valgustust koridoris täielikult välja. Tulede kustutamisega ei häirita klientide ega rentnike tegevust ja turvalisust kaubanduskeskuses,” lisas Põllu. Mustamäel asuv Magistrali kaubanduskeskus lülitab samuti kampaania ajaks välja välireklaami valgustuse.

“Osaleme WWF-i ülemaailmsel Earth Hour kampaanial juba kolmandat korda ja teist korda võtavad projektist osa kõik Cityconile kuuluvad kaubanduskeskused,” ütles Cityconi keskkonna juht Kirsi Borg. “Eelkõige sümboliseerib tulede kustutamine meie jagatud muret kliimamuutuse kiirenemise üle,” lisas Borg.

Keskkonnasõbralik lähenemine on Soome kinnisvarainvesteerimisettevõte Cityconi strateegiline valik. Veebruaris 2010 omistati Rocca al Mare kaubanduskeskusele ka Baltikumi esimene rohelise ehituse LEED sertifikaat, mis tähendab seda, et suurem osa kaubanduskeskuse tarbitavast elektrikogusest on toodetud taastuvatest energiaallikatest, nagu hüdro- või tuuleenergia. Rocca al Mare keskus on suurim Eesti Energia Rohelise Energia klient.