Põhjavalguseks ehk virmalisteks nimetatava atmosfäärinähtuse nautimiseks optimaalsele laiuskraadile kavandatava hotelli Krystall katus tehakse klaasist, et külastajad saaksid imelist vaatemängu jälgida vooditest, vahendab gizmag.

Viietärnihotelli muid olulisi parameetreid — nagu ka selle rajamise eelarvet — pole seni avalikustud, küll aga on esialgsetel ideekavanditel näha lumehelbe-kujuline põhiplaan, mis ujub merepinnal, olles siiski paigale ankurdatud.

Maismaaühenduseta, ainult meritsi juurdepääsetavasse hotelli on kavandatud 86 numbrituba, konverentsiruumid ning spaa- ja sanatoorrajatised. Hotell peaks veepinnal püsima suhteliselt stabiilselt, kuid üleminek kuivalt maalt ujuvhoonesse tehakse spetsiaalsete amortisaatorite, vedrude ja trosside süsteemi abiga külastajatele võimalikult märkamatuks.

Hotelli tükid ehitatakse enne laevadega sihtkohta transportimist ja kokkupanemist valmis kuivdokkides. Rajatise täpset asukohta pole veel otsustatud, kuid teada on, et see hakkab tegutsema Tromsø lähedal meres.

Ehitus peaks algama 2015. aasta keskel ning projektiga seotud isikud on avaldanud lootust ehitus juba 2016. aasta detsembriks lõpule viia.