Kohtumised toimuvad nn Singulaarsuse ülikooli (
Singularity University
) raames. Tegemist on akadeemilise institutsiooniga, mille on üheskoos asutanud futurist Ray Kurzweil, X-Prize’i nõukogu esimees ja tegevjuht Peter Diamandis ning endine Yahoo Brickhouse’i juht Salim Ismail. Kool on avatud kõigile, vahendab Cnet.

Singulaaruse ülikool pole traditsiooniline ülikool, vaid pigem institutsioon, mis korraldab erineva pikkusega kursusi, mille jooksul uuritakse erinevaid tehnoloogiaid ja valdkondi. Programmis on tulevikuuringud ja ennustamine, biotehnoloogia ja bioinformaatika, nanotehnoloogia, tehisintelligents, robootika, kognitiivne andmetöötlus, finantsvaldkond ning ettevõtlus.

Asutajad ootavad õpilasi kogu maailmast ja loodavad, et tänu kursustele asutatakse uusi ettevõtteid, areneb teaduslik mõtlemine ning muutuvad tugevamaks teadlaste ja teadusasutuste omavahelised sidemed.

Kurzweili jaoks on singulaarsuse ülikool koht, kus otsida probleemidele lahendusi ning arutada, kuidas on tehnoloogiat mõjutanud näiteks vaakumtorude, integraalskeemide, kiipide ja mikroprotsessorite areng ning kuidas mõjutavad meie elu uued tehnoloogiaplahvatused nagu iseorganiseeruvad molekulaarsed 3D-vooluringid.

Kurzweili arusaamise kohaselt aitab nimetatud erinevate valdkondade teadlaste ühe katuse alla koondamine tuua tulevikutehnoloogiad kiiremini tänasesse päeva.