Esimesel, 2. aprilli välkloengul esinevad teemal „Arhitektuur mõjub" erusõjaväelane Johannes Kert, preester Aivar Sarapik, helilooja Märt-Matis Lill, insener Tõnu Peipman ning arhitekt Andrus Kõresaar.

Välkloengute raames tutvustavad erinevate elualade esindajad 9-minutilise ettekande jooksul oma seisukohti etteantud teemal. Iga ettekannete lõpus toimub avatud diskussioon esinejate ja kuulajate vahel. Ürituse lõpetab sommeljee, tutvustades ja pakkudes degusteerimiseks iga kord erinevaid veine. Uue välkloengute sarja moderaatorid on arhitektid Margit Mutso ja Mattias Agabus.  

2. aprillil toimuva välkloengu teema „Arhitektuur mõjub" kohta on arhitekt ja loengute moderaator Margit Mutso öelnud järgmist:

„Kirikute võimsad võlvid sunnivad sind vaistlikult häält tasandama, kindluse massiivsed seinad pakuvad sulle turvatunnet, templite sammaskäikude rütmid viivad su mõtted igavikuradadele, lõputud üksluised paneelmajade massiivid tekitavad sus painajalikku ängi, mis pahatihti jälitab sind ka öistes unenägudes, kõrghoonete taevasse pürgivate kehade vahel tunned aga end kui putukas männimetsas ... Tahad sa seda või mitte, aga arhitektuur mõjub."  

Välkloengud toimuvad neljapäeviti Von Krahli teatri suures saalis järgmistel kuupäevadel: 2. aprill ja 30. aprill, 28. mai, 24. september, 22. oktoober, 19. november. Üritused on kõigile tasuta.

Välkloengute sari sai alguse 2008. aastal Arhitektuuriaasta raames ja seni toimunud loenguid saab vaadata Arhitektuuriaasta võrguleheküljel.