Leiutise näeol on tegemist meetodiga, mis võimaldab mitmesuguste materjalide, struktuuride ja süsteemide analüüsimist elektriliste signaalidega nõnda, et paljude signaalisagedustega saab uurida mitut objekti paralleelselt ja samaaegselt.

Leiutise “Materjalide üheaegne analüüs diskreetses ajas” patendi number on EP1786322B1. Leiutise autorid on TTÜ teadlased professor Mart Min, vanemteadurid Raul Land, Toomas Parve, Olev Märtens ja Ants Ronk.

Eriti sobib uus meetod dünaamiliselt muutuvate bioloogiliste objektide analüüsiks nende elektrilise impedantsi mõõtmise kaudu.

Näiteks võiks olla inimese südametöö ja sellest tuleneva pulseeruva verevarustuse analüüsimine kas uuritava organi erinevates osades ühekorraga või siis samaaegselt mitmes organis. Saab leida organi verevarustusega seotud diagnostilisi näitajaid nagu eluvõime, isheemia tase ja infarktioht.

Meditsiinis on leiutist vaja organismi südame-veresoonkonna seisundi diagnoosimiseks nii südamestimulaatorites ja -monitorides kui ka siirdorganite kohandumis- ning eluvõime monitoorimiseks taastava ja siirdava kirurgia juures.

Bioloogias saab leiutise abil jälgida muutusi bioreaktorites ja bioanalüsaatorites üksikrakkude ja rakukultuuride tasemel.

Võimalikud on rakendused ka elektrokeemiliste energiaallikate (akud, patareid, kütuseelemendid, ülikondensaatorid) seisundi kontrollimisel ja juhtimisel.

TTÜ elektroonikainstituudi professor Mart Minil ja tema uurimisgrupil on veel mitmeid kaasnevaid leiutisi meditsiini vallast.