Protseduuri nimetatakse lühinimega TES (Transcranial Electric Stimulation) ning selle läbi viimiseks vajalikke seadmeid on võimalik osta Amazonist või lausa ise kodus vastavate juhendite põhjal ehitada. Georgetowni Ülikooli teadlaste poolt värskelt avaldatud uuring toob aga välja, et tegemist võib olla murettekitava trendiga.

Uurijate hinnangul on oskamatu elektriline stimuleerimine potentsiaalselt ohtlik ning eriti on siinkohal ohus lapsed ja noored, sest elektrilise stimulatsiooni mõju alles arenevatele ajudele võib olla hoopis teistsugune kui täiskasvanutele.

Lisaks sellele on probleemiks see, et paljud inimesed ei tea elektrilisest stimulatsioonist ise suurt midagi ning hakkavad seadmete abil katsetama, kuidas see neile mõjub. Samuti võivad isetehtud või vveebist ostetud seadmed olla ebaühtlased kvaliteediga ning näiteks anda välja liiga suurt elektrivoolu, mis inimese lausa tappa võib.

Vaatamata probleemidele tõdevad teadlased, et elektrilisel stimuleerimisel on ka palju positiivseid külgi: on tõendeid, et see aitab inimesi depressiooni, ärevushäirete, Parkinsoni tõve ja teiste terviseprobleemide puhul. Kõike seda aga vaid siis, kui protseduuri viib läbi koolitatud spetsialist, kes teab, mida ta teeb.

Teadlaste lõpphinnangu kohaselt on elektriline stimulatsioon pigem positiivne nähtus ning võib olla lahenduseks mitmete haiguste leevendamisel või ravil, kuid koduste ja isetehtud elektristimulatsiooniseadmete turg peaks olema paremini reguleeritud.