“Kui tulnukad meid külastaksid, oleks tulemuseks midagi sellist, mis juhtus, kui Kolumbus Ameerikas randus — pärismaalastele see just hästi ei lõppenud,” kuulutas astrofüüsik USA-s eetrisse läinud Discovery Channeli telesarjas “Into the Universe with Stephen Hawking”, vahendab AFP.

Telesaates kujutatakse fantastilist universumit, kus üüratutes kosmoselaevades ringi rändavad võõrad eluvormid kütivad ressursse, olles eelnevalt ammendanud oma koduplaneedi loodusvarad.

“Sellised arenenud tulnukad võivad hakata nomaadideks, kes püüavad vallutada ja koloniseerida kõiki planeete, milleni küündivad,” hoiatas Hawking. 

“Minu matemaatilise aju jaoks on juba asjakohased arvud piisavalt suured, et mõte tulnukatest oleks täiesti mõistuspärane. Tõeline väljakutse on aga välja nuputada, millised need tulnukad tegelikult olla võiksid,” kommenteeris kuulus teadlane maavälise elu olemasolu tõenäosust.

Teadlase visandatud ulmelises kosmoses kohtavad televaatajad hiilgavaid kalmaarilaadseid elukaid, kaljupinnale klammerduvate rohusööjate karju ning erkkollaseid kiskjaid, kes tapavad oma saaki terava saba torkega.

Inimkond on korduvalt astunud samme kontakti saavutamiseks maaväliste tsivilisatsioonidega. 2008. aastal edastas Ameerika kosmoseagentuur NASA süvakosmosesse ansambli The Beatles pala “Across the Universe”, et läkitada muusikaline rahusõnum kõigile võõreluvormidele, kes juhtuvad 2439. aastal Põhjanaela ümbruses viibima ja raadio õigele lainele häälestama.

1972. ja 73. aastal startinud USA kosmosesondide Pioneer 10 ja 11 pardal on plaadid alasti mehe ja naise kujutisega ning märkidega, mis annavad aimu Maa ja Päikese asukohast.

1977. aastal startinud Voyager 1 ja 2 kannavad kaasas kuldkattega vask-heliplaate, millele on talletatud helid ja pildid Maalt.