Tegu on juba paar aastat tagasi massidesse hakanud jõudma hoverboard'iga, mida saab kutsuda eesti keeles Kulguriks, kirjutab TehnikaPilk.ee.

Meil oli testimisel Kulgur C1, mis on n-ö standardversioon, aga on olemas ka mudel S1, mis on uuem ja veidi võimsam.

Kulgur meenutab olemuselt Segway'd, kuna tegu on samamoodi kaherattalise masinaga, mida juhitakse enda tasakaaluga. Kulguril pole lihtsalt käepidet ning see on mõõtudelt palju väiksem, millest tulenevalt on see peamiselt vaid linnaliikluses kasutamiseks loodud.

Ette kallutades saab sõita edasi ja tahapoole kallutamisega saab tagurdada ning pööramiseks on vaja kallutada küljele. Kohal seismiseks peab lihtsalt seisma täiesti sirgelt, ilma kuhugi kallutamata.

Sõitmisega peaks hakkama saama igaüks. Küll aga võtab alguses umbes 10 minutit aega sõitma õppimine, kus on põhiliseks katsumuseks tasakaalu saavutamine.

Kui see on olemas, saabki juba üsna lihtsasti sõita, aga siis tuleb meeles pidada, et kui kiirus on juba suur, umbes 15 km/h ja tuleb üks piiks, tuleks kindlasti hoogu maha võtta, muidu järgneb õhulend, mis pole kuigi meeldiv.

Samuti tuleks arvestada, et Kulguri peale astudes ja maha tulles tuleks hoida ühte jalga, mis pole veel sõiduvahendilt maas, hoida võimalikult sirgelt. Kindlasti ei tohiks kuhugi kallutada maha astudes, kuna siis hakkab Kulgur ära sõitma ja nii võib kergelt kukkuda.