Juba neljandat aastat festivali EMÜs vedanud Eve-Liis Abroi märgib, et aasta-aastalt on erinevaid töötubasid ning presentatsioone aina rohkem.

„Kui eelmisel aastal lülitasime kavasse Eesti Maaülikooli loomakliiniku, siis oli see puupüsti rahvast täis - inimestele lähevad loomad hästi peale,“ meenutab ta varasemaid aastaid. Kuid palju põnevat linnainimese jaoks on ka Tartust veidi eemal asuvas Märja katsefarmis, kus saab oma silmaga näha, kuidas töötab näiteks lüpsirobot. „Näeme vaeva, et kummutada noorema põlvkonna eksiarvamust, justkui piim tuleks poest,“ naerab ta.

Seda, kust piim tegelikult tuleb, kuidas näevad loomad välja seestpoolt, millised viinamarjad sobivad veiniteoks, kuidas mõõta auto võimsust ja palju muud saab teada juba alates kella 18-st Eesti Maaülikooli kämpuses ning väljaspool Tartut asuvas mahekeskuses ja katsefarmis algavates töötubades, loengutes ja ekskursioonidel.

„Teadlaste Öö on tänuväärne üritus mitte ainult linnarahva jaoks, kel avaneb võimalus oma silmaringi avardada, vaid ka teadlaste jaoks, sest kui palju selliseid üritusi ikka on, kus nad saavad laiemale avalikkusele oma tegemisi tutvustada,“ lisas Eve-Liis Abroi, „ka nemad satuvad sellest elevusse.“