"Me olime üllatunud, et enamike populaarsete toidulisandite puhul on positiivne mõju inimeste tervisele niivõrd väike," kommenteeris uurimust üks selle peaautoritest Dr. David Jenkins. Nimelt selgus uuringust, et kõik toidulisandid peale foolhappe ja foolhappega rikastatud B-vitamiini on inimestele peaaegu täiesti mõjutud.

Teadlaste sõnul võib foolhappe toidulisandina sisse võtmine vähendada südame-veresoonkonna haigustesse haigestumist ning insuldi ohtu. Teiste toidulisandite puhul puudusid mõjud nii südame-veresoonkonna haigustesse haigestumise, südamerabanduste, insultide kui ka enneaegse surma vältimise puhul.

Dr. Jenkinsi sõnul peaksid kõik toidulisandid, mida inimesed sisse võtavad, olema seotud sellega, millise aine puudus konkreetselt inimesel parajasti on. Veelgi olulisem kui defitsiitide korral vitamiinide ja muude toidulisandite sissesöömine, on tema sõnul see, et inimesed sööksid tervislikult ning üritaks oma menüüsse lisada piisaval hulgal puu-ja köögivilju ning pähkleid.

Uurimise all olid vitamiinid A, B1, B2, B3 (niatsiin), B6, B9 (foolhape), C, D ja E. Muudest toidulisanditest uuriti lisaks beetakaroteeni, kaltsiumi, raua, tsingi, magneesiumi ja seleeni mõju. Uuring ilmus väljaandes Journal of American College of Cardiology ja on täismahus kättesaadav siit.