Kerepikkust aluseks võttes edestavad koolibri paaritumisrituaali käigus tehtud sööstud isegi täiskiirusel liikuvat hävitajat või atmosfääri sisenevat kosmosesüstikut.

Teadlaste väitel liigub Põhja-Ameerikas pesitsev Calypte anna oma sööstu lõpus kiirusel, kus talle rakendub gravitatsioonist kümme korda tugevam jõud. Seda on rohkem kui kogenud piloodid suudavad taluda ilma minestusse langemata.

Spetsiaalsete kaamerate abil selgitasid teadlased välja, et kõigest 10 cm pikkune isane koolibri saavutab 30 meetri pikkusel sööstul, mille eesmärgiks on paarilisele muljet avaldada, kiiruseks 26 km tunnis.

California ülikooli teadlased, kelle uurimistöö ilmus ajakirjas Proceedings of the Royal Society B, osutavad, et lind läbib ühe sekundi jooksul maa, mis võrdub tema 385 kehapikkusega.

Hävituslennuk läbi sekundis 150 kerepikkust. Kosmosesüstik siseneb atmosfääri kiirusel 207 kerepikkust sekundis.

Calypte anna kaalub alla viie grammi ja lendab tavaliselt 15 km tunnis. Topeltkiiruse võtab ta üles ainult paaritumismängu ajal.

Kui emaslind siseneb isase territooriumile, tõuseb isane õhku ja sööstab täiskäigul maa poole. Allasööstu lõpus, mil on saavutatud maksimumkiirus, pöörab ta suuna taas üles, mille tulemusel tekitavad linnu välimised sabasuled heli, mida mõned kirjeldavad kui „plahvatuslikku kriiksu".