61 aasta vanune ameerklane, kes on varemgi uute tehnoloogiate läbimurdeid ennustanud, väidab, et meie teadmised geenidest ja arvutitehnologiast kasvavad uskumatult kiirenevas tempos, vahendab Daily Telegraph.

Tema sõnul on meie teadmiste omandamise tempo praeguse kiirenduse juures teoreetiliselt võimalik, et nanotehnoloogiad, mis suudavad asendada suuremat osa elutähtsaid organeid, muutuvad kättesaadavaks 20 aastaga.

Kurzweil lisab, et ehkki tema ettekuulutused võivad tunduda ulmelised, on tehis-kõhunääre ja närvisiirikud juba täna olemasolevad tehnoloogaid.

Kurzweil nimetab oma teooriat "kiirenevate hüvituste reegliks" (ingl Law of Accelerating Returns).

"Mina ja paljud teised teadlased usume praegu, et umbes 20 aasta pärast on meil olemas vahendid meie kehade kiviaegse tarkvara ümberprogrammimiseks, nii et suudame esmalt peatada ja seejärel pöörata vananemisprotsessi. Siis võimaldab nanotehnoloogia meile igavest elu," räägib ta. „Viimaks vahetavad nanorobotid, mis suudavad vastavaid ülesandeid tuhandeid kordi tõhusamalt täita, meie vererakud täielikult välja.

Ta ennustab, et 25 aasta pärast suudame veerand tundi järjest olümpiamängude tipptasemel joosta hingeldama hakkamata või sukelduda neljaks tunniks vee alla ilma hapnikuvaruta.

„Inimesed, kes on saanud südamerabanduse - kuid pole veel kasutanud võimalust siirdada endale selleks ajaks laialdaselt kättesaadav biooniline süda -, sõidavad rahulikult arsti juurde pisikesele operatsioonile, samal ajal kui robotid nende vereringes neid elus hoiavad. Nanotehnoloogia laiendab meie vaimseid võimeid sellises ulatuses, et suudame mõne minutiga raamatu kirjutada."

Kui soovime siseneda virtuaaltegelikkuse režiimi, lülitavad nanobotid meie ajusignaalid välja ning viivad meid mõttes kõikjale, kuhu iganes me minna soovime, ennustab Kurzweil.

„Virtuaalne suguelu muutub täiesti tavaliseks. Ning igapäevaste asjatoimetuste ajamisel hüppavad hologrammilaadsed virtuaaltegelased meie vaatevälja, et selgitada, mis toimub.

Seega ootab meid ees maailm, kus inimestest on saanud tehisjäsemete ja -elunditega küborgid."