"Robotexist on saanud Eesti tehnoloogiasõprade laulupidu, kuhu tullakse sõpradega mitmeks päevaks ennast näitama ja teistelt õppima, " lausub peakorraldaja Mart Laul. "Nii suure rahvusvahelise osavõtuga robootikavõistlus toimub Eestis esmakordselt."

Lisaks robotivõistlusele on Robotexil ka tehnoloogianäitus, kus 500 m² on väljas uusim tehnoloogia.

16. korda toimuvale võistlusele on ennast kirja pannud 2700 kahekümnest erinevast riigist pärit võistlejat koos 1148 robotiga. Robotex toimub tänasest pühapäevani TTÜ Spordihoones aadressil Männiliiva 7, uksed on avatud iga päev 10.00-18.00 ja sissepääs on tasuta.

Muuhulgas pannakse tänavu esmakordselt võistlejate oskused proovile TÜ Mõttejõu võistlusel, mille käigus on vaja luua ajuskänneri poolt mõõdetud ajusignaalidel põhineva tarkvaraline lahendus, et robotit võistlusväljakul liigutada. Võistlus nõuab inimese, ajuskänneri ja roboti vahelise suhtlussüsteemi programmeerimist. Võitjatele on Tartu ülikool pannud auhinnana välja MUSE ajuskännerid.

Robotex2016 kaaskorraldaja Tartu ülikooli tehnoloogianäituse boksis tutvustatakse TÜ viimaseid teadussaavutusi nagu Est-Cube 2, arvutiteaduse instituudi tudengite loodud arvutimänge, TÜ virtuaalreaalsustuuri ning uusimat keele- ja pilgujälgimistehnoloogiat.

Robotex 2016 aasta esimese päeva õhtul toimub teaduskonverents teemal “Robotex goes to SPACE”, millest oodatakse osa võtma umbes 500 kuulajat. Teaduskonverents algab pärast Robotexi esimese päeva lõppu ning on avatud kõigile.

Robotexi korraldab Tallinna Tehnikaülikool, kaaskorraldajaiks on Tartu Ülikool ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus. Täpse ajakava ja üksikasjad leiab Robotex2016 kodulehelt.