"Meestel, kes kandsid kitsast aluspesu, olid palju kehvemad spermanäitajad," ütles uurimuse üks läbi viijatest, doktor Jorge Chavarro CBS-ile. Chavarro sõnul väljendusid erinevused nii spermide kontsentratsioonis kui ka sugurakkude koguhulgas.

Teadlased leidsid, et bokserikandjatel oli veerandi võrra suurem sugurakkude kontsentratsioon, kokku 17 protsenti rohkem sperme ja kolmandik rohkem ujuvaid sperme ühes seemnepurskes.

Samas tõdesid teadlased, et olenemata kantava aluspesu tüübist, olid kõikide uurimisaluste spermanäitajad normaalsuse piires. Seega ei tasuks ka tavalise aluspesu kandjatel liialt mures olla. "Enamik meeste jaoks ei ole see tõenäoliselt probleem," ütles Chavarro. "Teadmisest võib kasu olla nendele meestele, kellel on probleeme oma partneri rasedaks saamisega," ütles ta.

Teadlased arvavad, et probleemi põhjuseks on munandite temperatuuritundlikkus, mis mõjutab ka sugurakkude tootmist ehk spermatogeneesi. "Isegi väiksed temperatuurierinevused, mille võib põhjustada kitsast aluspesust tingitud munandite lähemal olek kehale, võib spermatogeneesi mõjutada," ütles Chavarro.

Ka varasemad uuringud on aluspükste tüübi ja sugurakkude näitajate vahelist seost näidanud. Seekordne uurimus kinnistab seda teadmist veelgi, kuna uurimise all oli senini suurim sihtrühm. Kokku osales uuringus 656 meest vanuses 18 kuni 56 eluaastat.