Artiklis öeldakse, et nii tüdruku motoorsed kui kognitiivsed oskused vastavad tasemele, mida eeldatakse tavalistelt selles vanuses olevatelt lastelt. Ta ema ütles ajalehtedele, et kui ei teaks, et laps sündis enneaegsena, ei oleks teda võimalik teistest sama vanadest lasteaialastest üldse eristada.

Enamasti sünnivad lapsed 40. rasedusnädalal. Kui laps sünnib enne 37. nädalat, on tegu enneaegselt sündinuga. 2003. aastal USA-s tehtud uuringus märgitakse, et 23. nädalal ilmale tulnud laste ellujäämisprotsenti on kõigest 4,5 protsenti. Kõnealune tüdrukuke on teadaolevalt kõige enneaegsemalt sündinud laps, kes on ellu jäänud ja normaalselt arenenud.

Tüdruk sündis USA-s Texases San Antonios asuvas lastehaiglas. Neonatoloog Dr. Kaashif Ahmad selgitas enne sünnitust emale, kui keeruline olukord on ja kui väikesed on lapse ellujäämisvõimalused. Ent ema otsustas siiski riski vastu võtta.

"Kui ema palus, et me teeksime ta tütre päästmiseks ükskõik mida, kuigi polnud põhjust loota, et beebi ellu jääb, otsustasin ette võtta jõulise elustamisprotsessi," sõnas Ahmad CNNile. Kui laps oli sündinud, asetati ta kohe kuvöösi ja kuulati, kas pulssi üldse kuulda on - oli küll. Seejärel hakati lapsele hingamisteedesse asetatud toru abil hapnikku andma ning ta pulss tõusis üsna kiiresti. Tillukese tüdruku nahavärv muutus väga aeglaselt sinisest roosaks, ta hakkas liigutama ja paar minutit hiljem ka hingama.

Elustamine osutus edukaks, aga esimesed 56 päeva hingas ja toitus laps siiski läbi torude. Koju lubati tüdruk alles 126 päeva pärast.

Enneaegne sünnitus toimus seepärast, et lapse ema oli haigestunud korioamnioniiti ehk lootekestade põletikku ning need olid enneaegselt rebenenud.

Aga nüüd on tüdruk arenenud täiesti normaalselt. Ta ema kutsub teda "imebeebiks" ja räägib lugu tüdruku sünnist paljudele teistele emadele, kes võivad enneaegselt sünnitama hakata.

Dr. Ahmad hoiatab siiski, et liiga palju selle juhtumi põhjal üldistada ei tohi - see, et väikese tüdruku elustamine õnnestus, ei tähenda, et tegu pole lihtsalt erakordse juhtumiga.