Näiteks on raamatus kirjas, et tulnukad on tõenäoliselt olemas, tehisintellekt kasvab inimestest targemaks ning ajas rändamine võib olla täiesti võimalik, vahendab CNN.

Üks enim vastakaid arvamusi tekitav väide puudutab aga jumala olemasolu. "Jumalat ei ole olemas. Keegi ei juhi universumi sündmuste kulgu," on raamatus kirjas. "Aastaid arvati, et puudega inimesi on tabanud jumala viha. Mina arvan aga asjast teistmoodi - seda selgitavad loodusseadused," kirjutas Hawking, kes ise põdes ALS-i, ehk amüotroofset lateraalskleroosi, mille tõttu ta terve täiskasvanuea ratastoolis pidi veetma.

Veel kirjutas Hawking, et universumis on peale inimeste veel intelligentseid eluvorme, kuid enne nendega kontakti võtmist peame me veel mõnd aega arenema. Samuti pole tema sõnul võimatu ajas rändamine ning "lähima saja aasta jooksul saame me reisida meie päikesesüsteemi piires kõikjale, kuhu soovime".

Teadlase tütar, Lucy Hawking ütles CNN-ile, et tema isa ajendas raamatut kirjutama see, et just need olid küsimused, mis inimesi enim painasid ning millega nad tuntud teadlase poole pöördusid. Raamatut lõpetada aidanud tütre sõnul oli tema isa endi suurim mure inimkonna üha enam võimenduv lõhestumine. "Ta ütles, et me oleme kaotanud võime vaadata väljapoole ning vaatame üha enam ainult endasse," ütles Lucy Hawking.

Raamatu lõppakord on vaatamata sellele positiivne, kuid kannab sarnast sõnumit. Viimases peatükis vastatakse küsimusele "Kuidas tulevikku vormida?" ning teadlase vastus sellele on lihtne - vaata tähtede poole, mitte oma jalge ette.