Põhja-Ameerikast pärit eksikülaline oli piki rannikut koos luitsnokk-partide ja viupartidega põhja poole lennanud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti linnuharulduste komisjoni esimees Margus Ots märkis, et kui komisjon vaatluse kinnitab, saab sini-rägapardist 369. linnuliik, keda on eales siin kandis nähtud. “Kahjuks ei õnnestunud seda lindu pildistada, aga tegu on väga lihtsasti määratava liigiga,” ei kahelnud Ots vaatluse õigsuses.

“Kui ameerika piilpart ja ameerika viupart on Euroopas suhteliselt sagedased eksikülalised, siis sini-rägapart naljalt siia ei satu,” tähendas Ots, kelle hinnangul võis sini-rägapart siia kanti sattuda lihtsalt rändeteelt eksides. “Ulatuslikud tsüklonid võivad linde endaga kaasa kanda ja nõnda nad nii kaugele jõuavadki.”

Ots ei välista, et mõni uus linnuliik võib kõigi Eestis nähtud tiivuliste perre lähiajal veel lisanduda. “Kevadise rändeaja tõttu on praegu just kõige parem harulduste leidmise hooaeg,” sõnas ta. “Nii et kolmesaja seitsmekümnes liik võib iga hetk välja tulla.”

Otsast sai sel kevadel pärast punanokk-vardi vaatlust siinmail enim linnuliike kohanud eestlane. Soome linnuvaatleja Jan Nordblad on Eestis näinud kolmsada kaheksa eri linnuliiki, Ots jääb praegu temast maha vaid seitsme liigiga.