See naeratav tegelane pildil pole küll Ross ise, vaid Softbanki ja Aldebaran Roboticsi loodud emotsionaalne robot Pepper. Ta on aga Rossi lähedane sugulane. Nimelt töötavad nii Pepper kui ka Ross IBM-i leiutatud tunnetusliku andmetöötlussüsteemiga, mille nimi on Watson. See on tehnoloogia, mida kasutades käitub robot rohkem inimese kui arvuti moodi.

Baker ja Hostetler pole ainuke õigusbüroo, mis just seda tüüpi tehisintellekti ehk AI-d (artificial intelligence) enda ridadesse soovib. Ettevõtte tegevjuht Andrew Arruda ütles The American Laywerile, et ka teised õigusbürood on täpselt sama AI kasutamiseks litsentsilepingud sõlminud.

Ross on olemuselt pigem pädev ja kiire kontoriassistent, mitte selline advokaat, kes võiks kohtusaalis kirglikke lahinguid lüüa. Ta oskab lugeda ja mõista tekste, pakkuda välja hüpoteese, teha uurimistööd ning anda vastuseid küsimustele koos tsitaatide ja viidetega. Ross õpib kogemusest ja mida enam temaga suhelda, seda kiiremaks ja targemaks ta muutub.

Viimase meetodiga ehk kogemustest ja inimestega suhtlusest õppimisega meenub muidugi kohe üks suur nurjumine: aprillis laskis Microsoft veebi suhtlema teismelist tüdrukut imiteerinud jutukaboti nimega Tay, kes Twitteris üsna ruttu kurjaks rassistiks ümber „õpetati“. Võib arvata, et kui Ross askeldab suletud kontori tingimustes, temaga siiski nii hullusti ei lähe.

Rossi tööpõhimõte on lihtne: ta nõustab, tehes seda kiiresti ja hästi. Kui mõni inimkolleeg mingi küsimusega tema poole pöördub, loeb Ross kibekiiresti kogu asjassepuutuva seadusandluse läbi ning annab tsitaadina vastuse. Lisaks leiab ja edastab ta veel ka muid täiendavaid materjale nagu seotud uudised ja sarnased kohtulahendid. Veel hoiab Ross end kursis uudistega õigussüsteemis nagu näiteks seadusmuudatused ja annab advokaatidele neist aegsasti teada.