Mõnede vaatlejate hinnangul näeb maastikuvorm välja nagu maaväliste kosmoselaevade maandumispolügoon, värav paralleelmaailmasse või vähemalt mälestusmärk disaini ja sümmeetriat hindavale heatahtlikule jumalusele.

Tuleb aga välja, et Egiptuse kõrbetühjuses, mitte kaugel Punase mere asustamata rannikust asuv mõistatuslik moodustis kujutab endast hoopis maastikukunstnike loodud keskkonnainstallatsiooni. Uudistekanali Fox News kinnitusel on iseäralik taies nii turiste kui ka “tugitoolirändureid” hämmeldanud juba 17 aastat — alates selle konstrueerimisest 1997. aasta märtsis.

Danae Stratou, Alexandra Stratou ja Stella Constantinides projekteerisid ja ehitasid ühiste jõududega valmis hiiglasuure, 93 000 ruutmeetrise pindalaga kunstiteose nimega “Kõrbehingus” (ingl Desert Breath) auavaldusena “kõrbele kui teadvusseisundile või teadvusmaastikule”, selgitavad kunstnikud rühmituse kodulehel.

Koonusjatest küngastest ja lohkudest moodustuvate, teineteisele ülestatud spiraalide kujulise maastikutaiese keskmesse oli algselt kavandatud järv, kuid rakenduse Google Maps värskemad ülesvõtted näitavad, et veekogu on nüüdseks tühjenenud.

Tõtt-öelda laguneb kogu rajatis aeglaselt sedamööda, kuidas tuul künkaid laiali puhub ja lohud tasapisi liivaga täituvad, mistõttu võib kunstiteoses näha ka iselaadset “aja kulgu märkivat seadeldist”.

Vaata fotosid siit:
LiveScience