Kõige paremini korraldatud grillõhtu või põneva metsaretke puhul ei saa lahti seltskonda kippuvatest kontvõõrastest, kes tigedalt pinisevad ja üritavad iga hinna eest tilgakest verd inimeselt kätte saada, kirjutab Järva Teataja.

Tõrjevahendeid ostes tuleb arvestada sellegagi, et pakendil on kirjas ideaalne kaitseaeg, mis tegelikus elus võib olla märksa lühem.

Kodumaist Plixi sarja tootva Orto arenduskeskuse juhtivspetsialisti Lilian Uibo ütlust mööda vähendab kaitse mõju isegi see, kui inimene päikest võttes higistab. “Sääskedega ongi rohkem probleeme liikuvatel ja füüsilise tegevusega hõivatud inimestel, sest higistamine vähendab vahendi mõju, samas reageerivad sääsed kehast erituvatele lõhnadele ja liikumisele,” selgitas ta.

Sääski meelitavad ligi ka igasugused parfüümid, näiteks lõhnaseebi, lõhnaõli või mingi muu kosmeetika lõhnad.

Uuringud on näidanud, et üldiselt ründavad sääsed aktiivsemalt täiskasvanuid kui lapsi, mehi kui naisi, kogukamaid kui saledaid, kusjuures on täheldatud, et täiskasvanutest tülitavad sääsed vähem eakamaid. “Tundub ka nii, et sääsed eelistavad teiste hulgast inimesi, kes on magusat söönud,” lausus Uibo.