Täna teame kurtšatooviumi asemel hoopis rutherfordiumi (104Rf). Ja perioodilisustabel on veninud juba neliteist elementi pikemaks.

Lundi ülikoolist teatatakse nüüd, et sealsed teadlased on suutnud kindlalt tõestada 115. elemendi olemasolu. Nad pole küll esimesed, kes ununpentiumiks (287–290Uup) nimetatavat elementi avastavad, esimesena juhtus see juba 2004. aastal Venemaa Ühendatud tuumauuringute instituudi ja USA Lawrence Livermore'i rahvuslaboratooriumi koostöös, kuid Lundi teadlaste avastus võimaldab ilmselt uut elementi ka ametlikult ratifitseerida.

Rahvusvaheline Puhta ja Rakenduskeemia Liit on tänase seisuga ametlikult tunnustanud 114 elemendi olemasolu, millest 98 esineb ka looduslikult.  Teadlased on küll jõudnud sünteesida neile lisaks veel neli, lisaks ununpentiumile ka 116Lv (livermorium), 117Uus (ununseptium) ja 118Uuo (ununoktivium), mille nimed, nagu arvatagi, on enne nende ametlikku tunnustamist mitteametlikud.

Element nr 113 (113Uut ehk ununtrium) küll ootab ikka veel  ratifitseerimist, aga jaapanlaste hiljutine panus aitab ehk ka seda lõpuks kirja saada.