Ajakirjas Preventive Medicine ilmunud uurimuse kohaselt suurendab vähemalt üks tass rohelist teed päevas hammaste vastupidavust.

Autorid oletavad, et kaitset pakuvad mikroobidevastased molekulid — katehhiinid —, mida leidub rohelises tees, aga vähemal määral ka oolongi-nimelises teesordis.

Ettevaatlik tasub olla magusainetega, mis võivad teadlaste sõnul positiivse mõju nullida. “Rohelisel teel võib olla bakteritsiidne, hammastele positiivne mõju, kuid ainult juhul kui joote teed ilma suhkruta,” nendib Alfredo Morabia Columbia ülikoolist.

Samuti osutavad teadlased, et ka suhkruga kohvi joomine võib tervist kahjustada: “Probleem pole aga mitte kohvis, vaid magustatud kohvis, mis paneb hambad lagunema.”

Tohoku ülikooli meditsiinikooli teadur Yasushi Koyama läbi viidud uuringus osales üle  25 000 Jaapani mehe ja naise vanuses 40 — 64 aastat.

Meestel, kes jõid vähemalt tass teed päevas, oli 19% väiksema tõenäosusega alles ainult 20 või vähem hammast võrreldes nendega, kes rohelist teed ei tarbinud. Teed joovate naiste seas oli sama näitaja 13%. Tervel inimesel on suus 32 hammast.

Uuringute kohaselt tapavad katehhiinid kaariese ja igemepõletikuga seotud suubaktereid, mistõttu teadlased usuvad, et just see asjaolu teeb rohelisest teest hammastele kasuliku joogi.