Võistlustules on robotiehitajate kätetööna valminud robotid. Robotivõistlusele on oodatud on kõik huvilised, alates põnnidest kuni koolilaste, õpetajate, tudengite, lapsevanemate ja vanavanemateni välja.

Robotexil on kavas kuus põhivõistlust: LEGO Sumo, Mini Sumo, algajate jalgpall, professionaalide jalgpall, joonejärgimine ning robotivõistluse partneri MTÜ Robootika korraldatud First LEGO League. Lisaks on kavas tõukerataste võistlus, mehhanotehnika olümpiaad, Startup Garage’i seminar ja töötoad.

Robotex’i korraldajad Marti Arak ja Jaanus Paljak: “Reaalteaduste propageerimist tuleb alustada maast madalast. Selleks ongi meil kavas palju võistlusi, mis on suunatud noortele, et läbi mängulise efekti suunata neid varakult tehnikateaduste juurde. Sel aastal on lisaks robotivõistlustele ka joonistus-, foto- ja videokonkurss. Parimaid töid saab näitusel näha Robotex´il. Võistlusmomendi suurendamiseks ning osalejate innustamiseks on robotivõistluste auhinnafond tänavu üle 6000 euro.“

Robotex’il on ka Suur Tehnoloogianäitus, kus eksponaatideks on pommirobotid, robotkala, robotmannekeenid ning 3D printer ja -skanner.

Robotex’i ajakava: www.robotex.ee

Robotex’i põnevamad sündmused:
• reedel, 23. novembril kell 13:15 LEGO Sumo finaalid;
• laupäeval, 24. novembril kell 15:05 Mini Sumo finaalid, kell 15:20 algajate jalgpalli finaalid;
• pühapäeval, 25. novembril kell 16:35 professionaalide jalgpalli finaalid.

TAUST
Robotex on Eesti suurim robotitevaheline võistlus, mis toimub Tallinna Tehnikaülikooli koordineerimisel ning koostöös Tartu Ülikooli ja Eesti Infotehnoloogia Kolledžiga. Üritust korraldatakse aastast 2001. Eesmärk on läbi võistlusmomendi populariseerida tehnika- ja infotehnoloogiateadusi ning tõsta huvi inseneri elukutse vastu. Robotex’il saavad noored tutvuda, kuidas tehnilist haridust on võimalik rakendada.