Loodusmuuseumisse seenenäitusele tulek on nagu retk metsa. „Samblasaarte vahel uidates – ümberringi metsahelid, veidi udune hommikuvalgus ja seenelõhn – tekib tõesti tunne, nagu oleksid näitusesaali asemel sattunud seenemetsa,” kirjeldas Eesti Loodusmuuseumi botaanik Loore Ehrlich.

Seenenäitust tasub külastada mitmel põhjusel – see annab hea võimaluse nii uute teadmiste hankimiseks kui ka ununenu meeldetuletamiseks. „Eesti metsades kasvab üle 400 söödava seeneliigi. Tavaliselt viib seeneline koju vaid kümmekond liiki ja jätab palju maitsvaid seeni metsa, sest ta ei tunne neid. See on ilmselge raiskamine. Kel aga teadmised olemas, võib näitust külastada mälu värskendamiseks – pikkade seenevaeste kuude jooksul läheb lihtsalt meelest, mida tasub metsast kaasa korjata ja mida mitte,” rääkis Ehrlich ning lisas, et aeg-ajalt hinnatakse ümber ka seente söödavust.

Näitusesaalis on kohal asjatundja, kellele saab esitada seentega seotud küsimusi. Samuti uurida kaasavõetud seente kohta. Selleks, et ka kõige nooremad näitusekülastajad saaksid seenemaailmaga tutvust teha, on lastesaalis seened paigutatud madalamatele laudadele.

Näitusel eksponeeritud seeni vahetatakse ülepäeviti, kogu kümnepäevase näituse jooksul leiab oma ajutise koha näitusesaalis u 250 liiki. Üks saali nurk on pühendatud teemale „Seened kodus”. Seal saab vaadata, millist kahju võivad seened puidule tekitada ning teada saada, milliste toiduainete valmistamisel seeni kasutatakse.

Näituse raames toimub mitu loengut, muuhulgas tutvustatakse trühvleid ning antakse ülevaade majaseentega seotud probleemidest. Mitmel korral saab kuulata lugu Sipsiku seenelkäigust, nädalavahetustel linastub film "Operaator Kõps seeneriigis". Kahel päeval on muuseumi õues avatud seentega värvimise telk. Täpsem ajakava on Eesti Loodusmuuseumi koduleheküljel www.loodusmuuseum.ee, samuti muuseumi Facebooki seenenäituse lehel.

Näitust rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Eesti Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas aadressil Lai tänav 29a. Seenenäituse ajal 14.09–23.09 on muuseum avatud iga päev kell 10.00–18.00. Seenenäitus on esimene ajutine näitus Eesti Loodusmuuseumi värskelt remonditud ruumides.