Mehitamata õhusõidukid ei seadnud ohtu tuumajaamade tegevuse turvalisust, teatas EDF ning lisas, et esimest drooni nähti 5. oktoobril lammutatava Creys-Melville'i tuumajaama kohal riigi idaosas, vahendab AFP.

Droone nähti lendamas ka teiste tuumajaamade kohal ajavahelikul 13.-20. oktoober, tavaliselt öösel või varahommikul, teatas EDF. Iga kord teavitati ka politseid.

Greenpeace, mille aktivistid on varem Prantsusmaa tuumajaamade juures erinevaid protestiaktsioone korraldanud, eitas igasugust osalemist droonilendudes.

Samas väljendas Greenpeace muret ilmse „laiaulatusliku operatsiooni“ üle, märkides, et droone märgati ühel päeval, 19. oktoobril neljas kohas – idas Bugeys, põhjas Gravelines'is ja Chooz's ning riigi keskosas Nogent-sur-Seine'is.

Ei EDF ega Prantsuse julgeolekujõud pole ülelendudele mingit seletust andnud, teatas Greenpeace ning kutsus võime üles asja uurima.

Greenpeace on korduvalt püüdnud tähelepanu pöörata Prantsusmaa tuumaobjektide turvaaukudele.

Prantsusmaal ei ole õhusõidukitel lubatud lennata viie kilomeetri raadiuses ja vähem kui tuhande meetri kõrgusel tuumajaamast.

Prantsusmaa on enim tuumaenergiast sõltuv riik maailmas ning seal on 58 reaktorit.