Rahvusvahelise kiirtoiduketi Pizza Hut esindajad arvavad, et võivad selle raske otsuse ka kliendi eest ära teha – kusjuures arvestades siiski tema eelistustega!

Tobii Technology töötab Pizza Hutile välja lahendust, kus inimene vaatab menüüd ja menüü vaatab teda nii-öelda vastu, et silmist soove lugeda.

See põhineb tarkvaral ja skänneril, mis silmi ja nende liikumist jälgib. On ju näiteks ammusest teada, et kui midagi huvitavat või meeldivat meie vaatevälja satub, muutub sellele reageerides pupilli suurus.

Nii et soove ja eelistusi saab silmist lugeda küll, isegi kui inimene pole ise nendest päris teadlik.

Tobii lahendusel põhinev menüü jagab näiteks tahvelarvuti ekraani 20ks ruudukeseks, mis kuvavad valiku pitsakattematerjale.

Tahvelarvuti skännib silmaliikumisi ja oskab väidetavalt juba 2,5 sekundi pärast öelda, mis sulle mokkamööda oleks. Testijate sõnul on lahenduse täpsus lausa 98%.

Iseasi muidugi, kas Hutis säärane lahendus siiski ka lõpuks kasutusele võetakse, funktsioneerigu see nii tõhusalt kui tahes.

Jääb ju oht, et see võib kliente hirmutama või eemale peletama hakata, niigi on meie digielu soovimatuid jälgijaid-luurajaid tulvil.