Rohelise energia masin (Green Energy Machine ehk lühendatult GEM) on ettevõtte kinnitusel roheline tehnoloogia, sest prügi põletamise asemel see gasifitseeritakse. Nii saastatakse loodust võrreldes põletamisega kordades vähem.

GEM on suunatud suurematele hoonetele nagu bürood, haiglad ja koolid. Masin ei võta vastu metalli ega klaasi, kuid kõik ülejäänu sobib suurepäraselt. Päevas suudab masin töödelda kolm tonni prügi. Energiatootmisel tarbitakse ära 95 protsenti materjalist, ülejäänud viis protsenti on tuhk.

GEM konteiner-kombijaam suudab elektri ja soojaga varustada ligi 18 000 ruutmeetri suuruse hoone, kus töötab pool tuhat inimest.

GEM maksab 850 000 dollarit (10 030 000) krooni, mis ettevõtte hinnangul peaks optimaalsetes oludes end ära tasuma 3-4 aastaga. USA-s saab paljudes osariikides ka investeeringud rohelisse tehnoloogiasse ja energiasäästu ka teatud osas maksudest maha arvestada.

Protsess masina sees on järgmine: prügi jahvatatakse masinas peeneks, purust eemaldatakse niiskus ja seejärel tehakse massist pelletid. Pelletid suunatakse IST Energy poolt välja töötatud õhktoitega gasifitseerimisseadmesse, mis toodab nõndanimetatud sünteetilist gaasi. Gaasist omakorda toodetakse elektrit või sooja.

Uue kombijaama vastu on huvi üles näidanud mitmed ülikoolid ja haiglad.