Näiteks on läbi aegade kandideerijatelt tahetud teada seda, miks on kanalisatsiooniaugud ja nende luugid ümmargused või siis seda, mitu golfipalli mahub Boeing 747 reisilennukisse. On selge, et Google`is töötades keegi palle lennukisse kuhjama ei pea.

Tänapäeval ettevõte enam selliste riukalike küsimustega kandidaate ei puuri. Ent hiljuti küsiti üht omal ajal intervjuudes kasutusel olnud ränka piraatidega seotud küsimust Google`i endise tegevjuhi Eric Schmidti käest. Ja mis sa kostad - mees jäi hätta.

Schmidt oli parasjagu Miamilt Bahama saartele sõitval kruiisilaeval toimunud konverentsi raames oli kõnepidajaks, kui üks kuulaja seadis ta ette järgmise mõistatuse: "oled piraadilaeva kapten ja leiad kulda täis aardekirstu. Meeskond saab hääletada, kuidas aaret jagada tuleks. Kui vähem kui pooled piraatidest sinu variandiga nõus on, sa sured. Kuidas soovitaksid kulda jagada, et saaksid ise sellest suurema osa ja jääksid ka ellu?"

Schmidti võttis küsimus kogelema ja ta nentis, et tegu on väga halva küsimusega. Sama meelt on ka, nagu öeldud, Google`i tänased juhid, kes niisugused küsimused tööintervjuudest välja pookinud on. Lõpuks pakkus Schmidt siiski välja enam-vähem pädeva vastuse, öeldes: "mulle tundub, et kui enam kui pooled on õnnelikud, jään ma ellu. Ma pakun, et me anname 49 protsendile piraatidest internetiettevõtete aktsiaid ja 51 protsenti saavad kulda."

Kuidas sina ülesande lahendaksid?