Paraku on selle klaaskattega ehitise puhul ilmnenud luubi-efekt, ehk hoonest peegeldunud valguskiir hakkas kuumutama ja sulatama ette jäänud, kohalikule elanikule Martin Lindsayle kuulunud Jaguari. Reporteritele võis mees näidata selgeid sulamisjälgi auto küljepeeglis ja ka kerel. Ka auto jaaguariembleem oli osaliselt sulanud.

Eelmisel neljapäeval parkis Lindsay oma Jaguari Eastcheapi tänavale, kuid kui ta kaks tundi hiljem tagasi tuli, leidis auto tõsiselt kahjustatuna. Kahju avastas ta esmalt selle tõttu, et nägi juba eemalt, kuidas fotograaf tema autot pildistab.

"Kas sa näed seda autot? Selle omanik küll õnnelik ei ole," küsis fotograaf.
"Mina olengi omanik. Appi, see on õudne," suutis Lindsay vastata.

www.skyscrapercity.com

Tegemist oli täiesti uskumatu juhtumiga. Ilmnes, et sulatav valguskiir suundus autole just pilvelõhkujalt, ning ka pilvelõhkuja ehitajad ei vaielnud vastu. Nad olid jõudnud auto kojamehe alla isegi kirja jätta, vabandades kahju eest ja paludes ühendust võtta.

Väidetavalt on hoone ehitajad talle ka kahjude eest hüvitist maksma nõustunud - 946 naelsterlingit (1118 eurot). Londoni võimud otsustasid mõned parkimisplatsid naabruses ajutiselt sulgeda, kuni on selgeks saanud, kuidas sellist kuumutavat valguskiirt edaspidi vältida.

"Walkie Talkie" on ehitatava 37-korruselise pilvelõhkuja hüüdnimeks, sest ta meenutab kujult veidi kunagisi kaasaskantavaid raadiosaatjaid. Hoone peaks valmima 2014.

Walkie Talkie on ehitatava 37-korruselise pilvelõhkuja hüüdnimi.