Töövahend sai inspiratsiooni kärjekujulistest herilaspesadest, kuna Itaalia firma, mis kasutab ka ise nime World's Advanced Saving Project, lühendiga WASP (e k herilane), on välja töötanud maailma suurima 3D-printeri.

BigDelta on kuusnurkse kujuga, 12 meetrit kõrge ja kuus meetrit lai metallkonstruktsioon, mille kolm robotkätt liigutavad keskel printeripead, et selle abil oleks võimalik kivistuvast savimassist kolm meetrit kõrge maja välja printida ühe nädalaga. Esimene hoone, mille nad printerist välja lasid, oli küll kuuemeetrise läbimõõduga iglu, aga eks printerina on see aparaat ka programmeeritav erinevaid asju välja laskma.

Printer on kergesti ja kiiresti paigaldatav, umbes nagu kraanad, ja sellega peaks olema võimalik kiiresti ja odavalt püstitada elamuid näiteks maailma vaesemale rahvale, kasvõi siis, kui on vajadus kiire katastroofide järgse ülesehituse järele.

Seejuures propageerib WASP-i direktor Massimo Moretti nn nullmiili maju, ehk hooneid, mille kogu toormaterjal on võimalik kokku tuua ehitusplatsile ühe miili (1,6 kilomeetri) raadiusest, ükspuha, kus ehitatakse, kirjutab Smithsonianmag.com.

Moretti peab oma tehnoloogiaga aga kiirustama, sest hiinlaste WinSun on välja printinud juba ridamisi hooneid ja omab selgelt eelist sellise tehnoloogia maailmapioneerina.

BigDelta printer on ikka veel prototüüp, ehk itaallaste suur läbimurre ehitusmaailmas vajab veel ootamist, nemad on ka panustanud aastasse 2030, mis ajaks ÜRO arvates oleks vaja ehitada sada tuhat uut elamut päevas, viidates ilmselgelt Aafrika vajadustele.