Kirjastuse ligi 80 leksigograafi koostavad praegu sõnastiku kolmandat väljaannet. Kuna ettevalmistus võtab veel vähemalt kümme aastat, siis murtakse pead, millises formaadis on otstarbekas raamatut lugejani tuua, vahendab The Daily Telegraph.

"Pabersõnaraamatute turg on kadumas, kahanedes kümneid protsente aastas," ütleb kirjastuse tegevjuht Nigel Portwood ja prognoosib, et pabersõnastikud peavad vastu veel 30 aastat. Hääbumist hoogustab tahvelarvutite ja e-lugejate menu.

Oxfordi sõnaraamatu esimene trükk ilmus 1928. aastal. Teine väljanne nägi ilmavalgust üle poole sajandi hiljem, 1989. aastal, koosnedes 20 köitest ja sisaldades üle 300 000 sõna. Kirjastuse teatel pole kolmanda väljaande formaati veel otsustatud, kuid paberil see suure tõenäosega ei ilmu. 

Sõnaraamatu online-versiooni, mis on olnud internetis kättesaadav üle kümne aasta, uuendatakse iga kolme kuu tagant. Aastane kasutusõigus maksab umbes 4500 kooni ja igas kuus külastatakse seda kaks miljonit korda.

Kirjastus märgib siiski, et kavatseb jätkata enamlevinud ja üheköitelise väljaande Oxford Dictionary of English trükkimist, sest paljud inimesed eelistavad endiselt töötada sõnaraamatu paberversiooniga.