Öised hingamisraskused ehk ummistav uneapnea on väga levinud hingamisteede probleem, mis seisneb selles, et magamise ajal on hingamisteede normaalne tegevus piiratud või takistatud nõnda, et see hakkab magamist ja hingamist segama. Öise hapnikupuuduse kõige levinumad märgid on väga vali norskamine, tugev päevane unisus, öine lämbumistunne ning õhu ahmimine, vahendavad
.

Uuringus osalenud 5422 üle 40-aastast inimest jälgiti üheksa aasta jooksul ja sellel ajal said neist 193 südameinfarkti: 85 meest (kogu valim oli 2462 meest) ja 108 naist (kogu valim 2960 naist). 

Pärast seda, kui lisaks uneapneale analüüsiti ka teisi kardiovaskulaarseid tegureid, leidsid teadlased, et uneapnea roll südameinfarktide saamisel mängis meeste puhul suuremat rolli kui naiste puhul.

Uuringu peaautori Susan Redline´i sõnul võib südameinfarkti risk tuleneda ummistava uneapnea kumulatiivsest kahjulikust mõjust tervisele mitmete aastate jooksul: "Meie uuring tõestab, et ummistav uneapnea on eriti meeste puhul südameinfarkti riski suurendav faktor. Uneapnea riskitegur on võrreldav sellega, kui lisada mehe vanusele 10 aastat ja siis tema terviseriske hinnata."