Neljas tööstusrevolutsioon tähendab intelligentseid masinaid ning uusi viise seadmete ühendamiseks internetiga, analüütika kogumist ja kasutamist ning töötajate efektiivsuse tõstmist tehniliste lahendustega.

"Automatiseerimine ja efektiivsuse kasv mõjutab nii tööstust kui ka töötajaid – palju töökohti pole enam tulevikus vajalikud ning kogu ühiskond liigub suurte muutuste suunal," rääkis Lezdina.

"Kuigi 90 protsenti alustavatest idufirmadest lõpetab suurema kärata tegevuse, siis ülejäänud 10% pööravad paljud traditsioonilised ärisektorid pea peale.

Startup'id pakuvad paljudes vanades ärisektorites kaasaegsemaid, kiiremaid ja kasutajasõbralikumaid lahendusi. Tehnoloogia on juba löönud kõikuma vanad ärimudelid pankadest, turismi kui transpordini ning tulevikus on muutused järjest kiiremad ja suuremad," ütleb ta.

Iduettevõtluse eksperdi sõnul saavad edukad riigid neljanda tööstusrevolutsiooni tagasipöördumatusest aru ning ei ürita moodsa majanduse uute mudelite nagu näiteks jagamismajandusega võidelda.

"Mida kiiremini uusi ärimudeleid soosida ja seadustada, seda edukam on Eesti tulevik. Ka Eesti riigi plaan avada oma virtuaalreaalsusplatvorm on viimane võimalus virtuaalreaalsuse revolutsioonist mitte maha jääda."

Alise Lezdina on pikaajaliselt töötanud Läti startup'ide ühenduse Techhub Riga juhina.

Praegu on ta Ettevõtluskõrgkoolis Mainor erialajuht startup-ettevõtluse programmis, kus peale tema on lektorid Eesti edukatest idufirmadest, näiteks mullu TransferWise, Taxify, Pipedrive, Goworkabit, Fortumo, Toggl ja Like A Local.