Uuringute kohaselt tunneb keskmine kaheaastane 150 sõna, ent normaalseks peetakse ka 75 kuni 225 sõna tundmist. Vanematel on muretsemiseks põhjust, kui laps kasutab 50 või vähem sõna, vahendab Daily Mail.

Järgmist 25 sõna peaks aga oskama iga kaheaastane ning tavaliselt ongi need esimesed sõnad, mida noor ilmakodanik tundma õpib. Need on: emme, issi, tita, piim, mahl, tere, pall, jah, ei, kutsu, kiisu, nina, silm, banaan, küpsis, auto, kuum, aitäh, vann, papu, müts, raamat, otsas!, veel!, dadaa!.   

USA-s Pennsylvanias asuva Bryn Mawr kolledži professor Leslie Rescorla osutab, et 24-kuune laps, kes enamikku neist sõnadest ei pruugi, võib olla keeleliselt aeglasema arenguga. Paljud õpivad hiljem kõnelema ning kui üldine areng kulgeb normaalselt, pole vanematel paanikaks põhjust. Aga kui laps veel 2,5-aastaseltki kidakeelne on, tuleks võimalikult kiiresti logopeedi poole pöörduda.

Professor Leslie Rescorla uuring uuringus osales 78 last, kelle arengut jälgiti 15 aasta vältel. Selgus, et keskmiselt 20 protsenti kaheaastaseid on oma eakaaslastest aeglasema arenguga. Neist omakorda pool kuni kolm-neljandikku jõuavad keeleoskuselt oma eakaaslastele hiljem järele, kuid ülejäänud juhtudel jäävad kõneprobleemid kogu eluks. Napp sõnavara kaheselt võib ka olla märk muudest probleemidest nagu kurtus, autism või düsleksia.