Roboti nimeks on RASSOR (Regolith Advanced Surface Systems Operations Robot), ja kuigi ta on ülimalt pisike (vähem kui kümme sentimeetrit kõrge ja kaalub vaid 2,2 kilogrammi) ja tundub olevat üsna kasutu, on tegemist pisikese buldooseriga, mis võimeline Kuu pinda katvast regoliidist vett kätte saama. Tegemist on alles prototüübi staatuses asjaga.

RASSOR on vaid üks omasugustest kaevandusrobotitest, mida tulevikus saaks Kuule, Marsile, mõnele asteroidilegi saata, et sealt vajalikke mineraale kaevandada. Kuult mineraalide kaevandamine on olnud NASA ja ilmselt ka teiste riikide kosmostööstuse silme ees juba aastaid, aga põhjus, miks suuremaid seadmeid Kuule saata ei saa, on seotud kalli maksumusega. Üks kilogramm seadme kaalust maksab transpordikuludena ligemale 8200 dollarit, tonn 8,2 miljonit. Aga ega kosmiliste kauguste püüdmine saagi odav tegevus olla.

Juba varasemate uurimustega on tuvastatud, et Kuu pinda kandva regoliidi kuumutamisel näiteks miinus 150 kraadi pealt miinus 50 kraadi peale Celsiuse järgi hakkas juba eralduma veeauru. Seega selle pinna kaevandamisel vett kätte saada pole just keeruline. Põhiliselt on seni katsetusi tehtud mikrolaineid kasutades.

RASSOR-i teist põlvkonda hakatakse katsetama 2014. aastal, ja kui millalgi 2020. aasta paiku peakski olema võimalik inimeste naasmine Kuule, näeb arvatavasti juba märksa kaugemale arendatud aparaati.