Iirimaa ühendatud tehnoloogiauuringute keskuses töötav Rohan Chabukswar ja India IBMi uurimiskeskuses töötav Kushal Mukherjee leidsid, et kepleronlyknowsil on õigus.

Redditi kasutaja möönas, et tegelikult ei tulnud selle idee peale ta ise, vaid see on pärit Wikipedia sissekandest nimega "Maa äärmuspunktid".

Chabuksar ja Mukherjee kasutasid andmeid, mis on pärit USA riikliku ookeani- ja atmosfäärivalitsuse (NOAA) Maa pinnavormide mudelist nimega ETOPO1, mille ruumiline lahutusvõime on 1,8 kilomeetrit. Algoritmi abiga välistati teised marsruudid ja leidis kinnitust, et teekond Pakistanist Venemaale on meritsi pikim võimalikest - 32 089 kilomeetrit ja 700 meetrit (seega sadakond kilomeetrit lühem Redditi kasutaja pakutust).

Kui Pakistanist alustada, hakkab merereis pihta rannikulinn Sonmianist, viib siis läbi Aafrika ja Madagaskari vahelt, siis läbi Drake`i väina, mis on Lõuna-Ameerika ja Antarktise vahel ja jõuab lõpuks üle Vaikse ookeani Venemaale Kamtšatka krais asuvasse Karaginski rajooni.

Teadlased arvutasid lisaks välja ka kõige pikema sirge teekonna, mida mööda maismaal sõita võiks ilma, et vastu tuleks mingi veekogu millest peaks ümber põikama. Leiti, et see reis algaks Fujiani provintsis Hiinas ja lõppeks Sagresis Portugalis. Selle pikkus oleks 11 241 kilomeetrit ja sada meetrit.

"Lähenesime probleemile kui matemaatilisele ülesandele," hoiatavad uurijad oma töö lõppsõnas. "Autorid ei soovita leitud marsruute pidi ei purjetada ega sõita."

Tööga saab lähemalt tutvuda SIIN.