Praktilist intelligentsust on peetud üheks asendamatuks asjatundlikkuse elemendiks. Kõrge praktilise intelligentsusega inimesed on nutikamad igapäevaste tööülesannete ja probleemide lahendamisel, sest neil on kõrgemalt arenenud võime oma tegemistest õppida. Võib öelda, et kõrge praktilise intelligentsusega inimestele on parim kool elukool, vahendavad
.

J.Robert Baum väidab oma uurimistööle tuginedes, et praktilise intelligentsuse määr on just see, mis saab ettevõtjatele otsustavaks, kas nad on edukad või mitte. “Mõned inimesed õpivad oma kogemustest väga vähe ning selle tõttu ei arene ka eduka ettevõtmise alustamiseks vajalik praktiline intelligentsus. Kõrge praktilise intelligentsusega inimesed ei omanda oma väärtuslikumaid teadmisi mitte raamatuid lugedes vaid läbi tegutsemise,” ütleb Baum.

“Tihtipeale kõrge üldise intelligentsusega inimesed ei ole ärilises tegevuses läbilöögi võimelised. Ärimaailmast võib aga tuua palju näiteid, kus madala IQ-ga ettevõtjad on saavutanud edu. Praktilise intelligentsuse mõiste aitab sellisest üllatavast nähtusest aru saada,” selgitbs Baum.