Kui esimese kuu jooksul vaadati metsakaamera edastatavat ülekannet miljon korda, siis viimase kahe nädalaga lisandus sellele teinegi miljon. Keskmiselt vaadatakse metssigade toimetusi päevas 75 000 korda ning harvad pole juhud, kui päevane vaatamiskordade arv ületab sadat tuhandet, kirjutab Eesti Päebaleht.

Seejuures on üle neljakümne protsendi vaatajaskonnast seahuvilised mujalt maailmast: ühtekokku enam kui saja kahekümnest riigist.

Eestlaste kõrval pakuvad Tartumaal Tähtvere kandis asuval söötmiskohal käivad sead kõige enam huvi tšehhidele, sakslastele ning nii meie põhja- kui ka lõunanaabritele.

„Järelikult on vaatajatel vaja sidet looduses toimuvaga,” hindas Looduskalender.ee vedaja Gennadi Skromnov Sea-TV menu tagamaid.

Et metsakaamerat jälgivatel huvilistel oleks, keda vaadata, käib Mait Siimson Tähtvere jahiseltsist igal õhtul sigadele „lauda katmas”. Siimson märkis, et põhiliselt tuleb söögiplatsile matti võtma seitsmeteistkümnepealine kohalik seakari.

„Igal õhtul viin neile ämbritäie odra-nisusegu, teise ämbri õunu ning veel veerandi ämbri jagu maisi või tammetõrusid.”

Peale metssigade käivad öösiti valgustatud söögikohast hambaalust noolimas kährikud ja rebane. Mõnikord satuvad kaamera vaatevälja ka metskitsed.